Δημήτρης Πάνου

Δημήτρης Πάνου

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι επισκέπτες,

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιωαννιτών με αρμοδιότητες στην προσχολική αγωγή, στην προστασία της τρίτης ηλικίας, στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και στην προστασία της υγείας.

Το μήνυμα του Προέδρου

Στόχος μας είναι να υλοποιούμε μια προοδευτική και συντονισμένη κοινωνική πολιτική ώστε να γίνουν τα Γιάννινα πόλη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Για την υλοποίηση του στόχου αυτού έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο δομών που παρέχουν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής, υπηρεσίες φροντίδας και ενδιαφέροντος στους συμπολίτες της τρίτης ηλικίας αλλά και ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φτώχιας, περιθωριοποίησης, κοινωνικού αποκλεισμού και εγκατάλειψης. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε κοντά μας δύο πολύτιμους συμπαραστάτες, τους εργαζόμενους του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και την τοπική κοινωνία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Στα πλαίσια της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της δημοκρατίας και της συλλογικότητας που αποτελούν κατευθυντήριες αρχές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., λειτουργούμε και την παρούσα ιστοσελίδα.

Επιδίωξη μας είναι να είναι χρήσιμη, χρηστική, απλή και λειτουργική. Η πλοήγηση στις σελίδες μας θα σας δώσει έγκυρη πληροφόρηση για τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τις δομές και τις υπηρεσίες του και θα σας ενημερώσει για όλα όσα γίνονται ή προγραμματίζονται.

Παράλληλα, στόχος μας είναι η δημιουργία μιας άμεσης, ουσιαστικής, σταθερής και αμφίδρομης επικοινωνίας ανάμεσα στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και τους δημότες.

Οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις μας θα σας γίνονται γνωστές, έτσι ώστε να μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε ενεργά και οι απόψεις σας να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του κοινού μας στόχου, στην παροχή δηλαδή καλύτερων και πληρέστερων υπηρεσιών προς όλους τους συμπολίτες μας.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε αυτό το βήμα έκφρασης, πιστεύοντας ότι ο υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.

Βιογραφικό

O Δημήτριος Πάνου ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ωs ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός από το 1990.

Κατάγεται από τα Τζουμέρκα.

Είναι αριστούχος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1986.

Παντρεμένος με την Ανθούλα Παγώνη, πατέρας τριών παιδιών.

Η κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα ξεκινά από τα μαθητικά χρόνια όπου συμμετείχε στις εκλογές των Γυμνασίων – Λυκείων καθώς και στα φοιτητικά χρόνια συμμετέχοντας στις φοιτητικές εκλογές.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΙ το 2001-2002.

Από το 2014 ιδρυτικό μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και Δημοτικός Σύμβουλος από το 2017.

Υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι το 2015.

Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. το 2014-2019.

Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής.

Συμμετείχε σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (στο 2ο Πειραματικό και 7ο Λύκειο) και στους αθλητικούς συλλόγους (ΑΓΣΙ, ΝΟΙ, ΦΕΑ, ΠΝΟΙ).