Ιωάννινα: 04/11/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 04-11-2019, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής κ. Δημήτριος Πάνου υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Βουλευτή της Ν.Δ. κα. Μαρία Κεφάλα και συνομίλησαν για θέματα που αφορούν τον «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο κ. Πάνου ενημέρωσε την κα Κεφάλα για τις δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και έθεσε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν την λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και την παράταση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τόνισε την αξία του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης των ωφελούμενων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας των νηπίων/βρεφών και παιδιών με αναπηρία.

Ταυτόχρονα όμως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οδηγούν στον αποκλεισμό των οικογενειών εκείνων που εργάζονται και δεν μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που επιθυμεί να ενταχθούν, στους χώρους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλα τα βρέφη και νήπια έως τεσσάρων ετών.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αυξημένης χρηματοδότησης και πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. καθώς και για το αίτημα χρηματοδότησης του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στα πλαίσια της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης.

Από τη μεριά της η Βουλευτής της Ν.Δ. κα. Μαρία Κεφάλα ανέφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν τις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και εξέφρασε την βούληση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ότι κανένα βρέφος/νήπιο δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Τέλος, δήλωσε την πρόθεσή της για συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για τα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Εκ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.