Ιωάννινα: 29/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτων – People Behind.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «People Behind» διοργάνωσε εκπαιδευτικά εργαστήρια με τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η και του Κ.Η.Φ.Η της πόλης μας στις 27 & 28 Ιουνίου 2022.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αποτελούν δράσεις του έργου «Μια αγκαλιά για την Τρίτη ηλικία» που στοχεύει στην προάσπιση του δικαιώματος των ατόμων άνω των 65 ετών στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στον ψηφιακό κόσμο.

Στη διάρκεια του έργου οι εταίροι δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης με θέμα την ανάγκη του ψηφιακού αλφαβητισμού των ατόμων 65+, το ρόλο της πολιτείας και τις κοινωνικές διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα καθώς μεγαλώνουν, με τη συμμετοχή ατόμων άνω των 65 ετών αλλά και επαγγελματιών.

Επίσης, αναπτύχθηκε μια καινοτόμος εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ, όπου το κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και να εκπαιδευτεί σε αυτά μέσω παιχνιδιών/ κουίζ.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η εκπαίδευση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στη χρήση της παραπάνω εφαρμογής καθώς και συζήτηση με τους ηλικιωμένους ωφελούμενους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία με την People Behind  για περαιτέρω αναβαθμισμένη εκπαίδευση των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Εκ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.