Ιωάννινα: 24-01-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα».

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα βρίσκεται ο μηχανισμός του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών με τη διάθεση κλινών, σε όσους είναι σε κατάσταση αστεγίας  και επιθυμούν την προσωρινή τους φιλοξενία στο Υπνωτήριο Αστέγων (σε 24ωρη βάση ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης οι συμπολίτες μας μπορούν να αναφέρουν σημεία της πόλης στα οποία διαβιούν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια, καλώντας στο 2651073277  από τις 07.30 έως και τις 22.00 Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 07.30 έως και τις 15.00 το Σ/Κ, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της υπηρεσίας μας που θα τους ενημερώνουν για το διαθέσιμο θερμαινόμενο χώρο, όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την προσωρινή φιλοξενία τους, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στην χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής φιλοξενίας τους στο Υπνωτήριο θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 και της γρίπης.

Εκ του «Ο.Κ.Π.ΑΠ.Α.»