Ιωάννινα: 20/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών κος Δημήτριος Πάνου συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής κα Θάνου Φωτεινή, επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, τον 8ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιωαννιτών με σκοπό να παρακολουθήσουν μια εκπαιδευτική – ενημερωτική δράση με θέμα «το υγιεινό πρωινό του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρου του Σταθμού, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς των φιλοξενούμενων βρεφών & νηπίων του Σταθμού.

Η δράση αυτή περιελάμβανε ενημέρωση από την διατροφολόγο κα. Σύμπα Ρένα που αφορούσε την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της υγιεινής διατροφής και συγκεκριμένα του «υγιεινού πρωινού του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» που είναι απαραίτητο στην βρεφική και νηπιακή ηλικία για την ανάπτυξη των παιδιών.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την υγιεινή διατροφή από τα παιδιά του Σταθμού. Τέτοιες δράσεις θα διοργανωθούν και σε άλλους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να ενημερωθούν οι γονείς για την σημαντικότητα της ποιοτικής διατροφής.

Η προσπάθεια για την υγιεινή διατροφή των παιδιών είναι απαραίτητη για την σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το ποιοτικό διαιτολόγιο που διαμορφώθηκε από διατροφολόγο και ακολουθείται από όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

 

Εκ του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α